Vuoden 2008 alusta Awutek Oy ja yksi maailman suurimmista alumiinintyöstökoneiden valmistajista Tekna S.r.l. aloittivat yhteistyön. Italian Milanon tuntumassa sijaitseva Tekna on valmistanut koneita jo yli 40 vuotta. Tekna on ensimmäinen yritys joka alkoi valmistaa koneita alumiinimateriaaleille. Teknan tuotantoon kuuluu perusalumiinikoneet alumiini-ikkunoille ja -oville. Ohjelmistoon on kuulunut vuodesta 1994 alkaen myös CNC-työstökeskukset. Tekna on yrityksenä erikoistunut teollisuuden erikoistarpeisiin, joten asiakkaiden on mahdollista saada räätälöityjä ratkaisuja.

Tekna osa Emmegi Groupia.
Emmegi Group hankki elokuussa 2014 omistukseensa perinteisen Milanolaisen alumiinikonevalmistaja Teknan. Emmegi haluaa tällä hankinnalla vahvistaa asemaansa markkinoilla ja kehittää Teknaa itsenäisenä merkkinä.

Tekna on erikoiskoneen tekijänä erittäin vahva myös alumiinia käyttävän teollisuuden muilla sektoreilla, eikä pelkästään alumiini-ikkuna- ja -oviteollisuuden laitteissa. Teknan CNC-työstökeskukset pysyy Teknan omana tuotantona. Myös Teknan käyttämät ohjelmat ja koneiden ohjaus pysyvät päivityksiä lukuun ottamatta muuttumattomina. Peruskonemallit kuten kopiojyrsimet, päätyjyrsimet, kulmapuristimet sekä yksi- ja kaksipäiset sahat tulevat Teknan väreissä ja omilla mallinimillä Emmegin peruskonetehtaiden valmistamana. Poikkeuksena katkaisusaha ja kulmantiivisteaineen levityskone jotka ovat Teknan omaa aiempaa mallistoa.

Awutek Oy jatkaa Suomessa ja Virossa Teknan edustajana vastaten myynnistä, huollosta ja varaosapalveluista. Teknan edustajien myyntiverkosto pysyy monissa maissa samana kuin ennen Emmegi Groupin yritysostoa.

Lisätietoja alumiinikoneista:
Awutek Oy
Toni Hellman
02 436 1116 / 040 731 5830
toni.hellman@awutek.fi

Tutustu valmistajan sivuihin »