Skip to main content
MessutUutiset

LIGNA 2019 – Hannover 27.-31.5.2019

By 18.4.201914 heinäkuun, 2020No Comments

LIGNA 2019 kerää alan vahvimmat osaajat Hannoveriin toukokuussa 2019

LIGNAssa yli 1500 näytteilleasettajaa esittelee valtavan valikoiman koneita sekä työkaluja puunjalostukseen ja kappaleen käsittelyyn.

Messuilla on erittäin paljon ohjelmaa; työnäytöksiä  alan uusimmilla laitteilla, kappaleen käsittelyä, ohjattuja kierroksia ja paljon muuta. Alan viimeisimmät trendit kertovat kävijälle miten hän pystyy tehostamaan omaa tuotantoaan, parantamaan kappaleen käsittelyä, tuomaan kestävyyttä ja monipuolistamaan toimintaa.

LIGNA lukuina: 1500 näytteilleasettajaa, 129 000 neliömetriä näyttelyalaa, 93 000 kävijää

LIGNA tarjoaa:

• Maailman kansainvälisimmän tapahtuman verkostoitumista varten
• Ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä koko puuntyöstöteollisuudenkirjo koneiden ja työkalujen osalta
• Työnäytöksiä markkinajohtajien viimeisimmillä innovaatioilla
• Näkemyksen mihin suuntaan ala on menossa
• Inspiraatiota oman tuotannon parantamiseen ja tehostamiseen

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen.
Raino Heikari,  +358 408 245 332,  raino.heikari@awutek.fi
Ari Jokila,  +358 400 220 885,  ari.jokila@awutek.fi
Kerkko Varpio,  +358 400 120 207,  kerkko.varpio@awutek.fi
Pekka Rasanen,  +358 40 718 1488,  pekka.rasanen@awutek.fi
Teemu Vierimaa,  +358 2 436 1115,  teemu.vierimaa@awutek.fi
Janne Keskinen,  +358 2 436 1118,  janne.keskinen@awutek.fi

Tästä messujen omille sivuille.

Nähdään Lignassa! Sovi tapaaminen etukäteen ja varmista, että kuumimmat uutuudet eivät mene ohitsesi! 

Lunasta ilmainen lippu LIGNA messuille tästä!

Parasta suorituskykyä sinun menestyksen takaamiseksi” on IMA Schelling Groupin iskulause tämän vuoden LIGNA-messuilla.

Robottiteknologia on keskeisessä asemassa. Yrityksellä on näytillä vähintään kolme robottia tehokkaaseen yksisarjatuotantoon, jotka ovat nähtävillä hallissa 12, osastossa D49. Muita kohokohtia ovat BIMA Px80 porttaalirakenteinen jyrsinkone varustettuna diodilaserilla ja 6-akselisella robotilla, Novimat Contour L20-reunalistoituskone moniprofiilitelnologialla sekä ls-levynkatkaisulinja ja fh4 paneelisaha. Lisäksi IMA Schelling esittelee uuden kokonaisvaltaisen IoT-huoltoalustan sekä optimoidut ohjelmistoratkaisut levyvarastointiin, levyn katkaisuun ja jätekappaleiden hallintaan. Yritys esittelee lisäksi uuden INDUSTRIAL CONSULTING-portfolion. Priess + Horstmann GmbH esittelee yhdessä IMA Schelling Groupin kanssa poraus- ja asennusjärjestelmiä toimistokalustetuotantoon.

Michael Weinig AG ja HOLZ-HER

Weinig esittelee Lignassa eri tuotantolinjansa, mikä koostuu kahdeksasta yhdistetystä Weinig-kokonaisuudesta. Päivittäisissä työnäytöksissä esitellään täydellinen tuotantolinja aina raakamateriaalin työstöstä lopputuotteeseen. Tämä järjestelmä hyödyntää robottiteknologiaa sekä Weinig-skanneriteknologiaa. Kaikkia komponentteja ohjataan keskitetysti uuden Weinig Control Suite-ohjauksen avulla. Hannoverissa esitellään myös puolivalmiiden työkappaleiden työstöä keskitetyn järjestelmäohjauksen avulla, tämän jälkeen työkappaleet työstetään edelleen Weinig-osaston eri sovelluksilla, ikkunatuotannon osalta esimerkiksi Conturex-koneella.

Oli kyseessä sitten pieni työpaja tai teollisuustuotanto, yrityksen edessä on tärkeitä haasteita. Weinig Group ja Awutek on valmis näihin haasteisiin ja kykenee tukemaan sinua kattavilla konsultointi- ja järjestelmäratkaisuilla, jotka mahdollistavat maksimaalisen tehokkuuden, erinomaisen laadukkuuden sekä tulevaisuuden käyttöturvallisuuden.

Käy tutustumassa Weinig-tarjontaan ja näe yli 40 konetta toiminnassa!

HOLZ-HER

Perinteikäs Holz-Her on vahvasti esillä Weinig osastolla. Nähtävillä on tehokkaita ratkaisuja eri materiaalien työstöihin.

Automation Pro

Automation Pro -konseptin myötä HOLZ-HER tarjoaa uusia mahdollisuuksia koko tuotannon verkotukseen läpi koko HOLZ-HER-konekaluston:
STORE-MASTER-levyvarastojärjestelmästä aina valmiisiin huonekaluihin asti. Automation Pro on luonnollinen jatkumo innovatiiviselle NEXTEC ratkaisulle.

Nextec 4.0

NEXTEC 4.0 on paikallinen ohjelmisto tuotannon ohjaukseen. Se mahdollistaa tehokkaan, läpinäkyvän ja tehokkaasti seurattavan tuotannon. Nextec 4.0 sopii pienistä yrityksistä suuriin yrityksiin. Kalustevalmisajat, puusepät ja sarjatuotantokalusteiden valmistajat ovat tyypillisiä Nextec 4.0 – ratkaisun käyttäjiä.

EVOLUTION sarja

Tehokasta CNC-työstöä pienessä tilassa. Kannattava tuotanto ilman CNC-työstökeskusta on haastavaa myös pienissä puusepän yrityksissä. Nyt Holz-Her tarjoaa ratkaisun, joka sopii pieneenkin tilaan. Evolution sarja mahdollistaa pystysuuntaisen kokonaistyöstön kompaktissa muodossa. Evolution CNC-työstökeskukset tarjoavat lähes rajattomasti työstömahdollisuuksia. Kysy lisää Holz-Her asiantuntijaltamme Kerkko Varpiolta kerkko.varpio@awutek.fi  +358 400 120 207

Tectra 6120 – huipputehokkuutta uudessa ulkoasussa

Palkkisahan uusi musta ulkoasu sopii täydellisesti Holz-Her koneiden ulkoasuun. Viimeistellyn ulkonäön lisäksi palkkisahasta löytyy esimerkiksi lyömätön integroitu lineaarijohdekonsepti. Esimerkiksi sahakelkka kulkee koneen sisällä täysin lineaarijohteilla. Tämä takaa täydellisen tuotantovarmuuden, nopeuden ja suorituskyvyn. Myös turvallisuuden suhteen uusi TECTRA-sarja on edelläkävijöiden joukossa. Sahasta on saatavana useita versioita: manuaalisesti syötettävistä classic- ja power-versioista aina nostopöydällä varustettuun lift-versioon seikä STORE-MASTER-varastojärjestelmällä ohjattavaan dynamic-versioon asti.

Return-master 5920 – Täydellinen lisä reunalistojen työstöön

Myös pienissä työpajoissa automatisointi on kilpailukyvyn ja tuotannon taloudellisuuden kannalta jatkuvasti yhä tärkeämpää. Return-Master-palautuskuljetin soveltuu automaattiseen reunalistoitukseen, olipa kyse sarjatuotannosta tai yksittäisen kappaleen valmistuksesta piensarjatuotannossa.

LUMINA 1596

Lumina-sarjan reunalistoituskoneet tarjoavat täydellistä nollasaumateknikkaa laserlistoutukseen ja PUR-liimaukseen. Lumina 1596 4.0 Versio vakuuttaa myös muilla huippuominaisuuksillaan, kuten uuden sukupolven NC-servoakseleilla. Muita tehokkaan reunalistoituksen mahdollistavia huippuominaisuuksia ovat mahdollisuus muutoksiin työkappaleiden välissä sekä uusi älykäs ohjattu käyttö.

Weinig ryhmän osasto löytyy hallista 27.

Martin

Saksan Baijerista lähtöisin oleva puuntyöstökonevalmistaja Martin esittelee uudet puuntyöstökoneensa yli 400 neliömetrin alueella.

Martin esittelee koko konemallistonsa hallissa 12, osastolla E30. Tämä sisältää tarkistussahat, höylät, kallistuvakaraiset jyrsimet, oiko- ja tasohöylät sekä erityisen, ikkunatuotannolle tarkoitetun Q-FIN-hiomakoneen. Näyttelyssä vierailijat pääsevät näkemään suositun T75-tarkistussahan päivitetyn version.

“Tarkistussahamme ovat aina olleet käsite premium-tason puuntyöstössä. Monet toiminnot, joita asiakas ei ehkä ole aluksi ajatellut, löytyvät kaikista koneistamme aina aloittelijatason koneista premium-linjan koneisiin. Eivätkä ne jätä mitään toivomisen varaa,” Mühldorfer toteaa.

Martin löytyy hallista 12, osastolta E30.

KOCH

Koch-näyttelykoneet löydät hallista 12, osasto B30

Perinteisten koneiden lisäksi KOCH tuo näytille mielenkiintoisen robottisolun.

Nähtävillä on oleva työstösolu  suorittaa COLDMELT®tappien lyönnin työkappaleeseen. Robotti ottaa työkappaleet ja syöttää ne SPRINT base.line-koneelle. Tämän jälkeen robotti ottaa esiporatut työkappaleet ja syöttää ne UNIFLEX-tapinlyöntiasemalle, missä Coldmelt®tapit asennetaan työkappaleisiin. Lopuksi robotti pinoaa työstetyt työkappaleet kuormalavalle.