Skip to main content
Referenssit

Niemen Tehtaat Oy modernisoi tehdastaan uuden teknologian avulla

Vuonna 1898 perustettu suomalainen perheyritys Niemen Tehtaat Oy on Suomen vanhin ja yksi suurimmista huonekaluvalmistajista. Niemen Tehtaat on tunnettu kyvystään sopeutua ajan vaatimuksiin sekä yrityksen että tuotteiden tasolla.

Niemen Tehtaat Oy on ottanut merkittävän askeleen kohti modernia ja tehokkaampaa tuotantoa hankkimalla IMA Schellingin automaattivaraston ja FH4 sahan. Tämä investointi edustaa yrityksen sitoutumista kehittyvään teknologiaan ja tehokkaaseen tuotantoprosessiin.

Projekti alkoi vuonna 2019 suunnitteluvaiheella, jossa tarkasteltiin erilaisia vaihtoehtoja ja pyrittiin löytämään optimaalinen ratkaisu vanhan kulmasahalinjan korvaamiseksi. Lopulta kesällä 2023 valmistunut projekti oli vastaus tarpeeseen korvata vanhentunut kulmasahalinja, joka oli palvellut hyvin massatuotantoa, mutta oli nyt saavuttanut käyttöikänsä rajan.

Uuden sahan tärkeimpänä tavoitteena oli kyky käsitellä sekä massatuotantoa että pienempiä eräkokoja tehokkaasti. Yksi merkittävimmistä ongelmakohdista oli raaka-aineen käsittelyn tehostaminen sekä pienten erien sahausprosessin parantaminen. Nämä haasteet hidastivat aiempaa tuotantoprosessia ja vaikuttivat tehokkuuteen.  Tämän vuoksi projektin tavoitteena oli saavuttaa joustava raaka-aineen käsittely ja tuotanto, mahdollistaen nopeamman sahauksen sekä pienissä tuotantoerissä että massatuotannossa.

”Projektin keskeinen kysymys oli, että mikä olisi optimaalinen ratkaisu paloitteluun. Asiakkaalla oli vahva tuntemus tuotannon muuttumisesta pienempiin valmistuseriin, vaikka aiemmin tuotanto oli massavetoista,” kertoo Awutekin tuotepäällikkö Kerkko Varpio

Ratkaisuksi valikoitui asiakkaan vanhaan tilaan asennettava IMA Schellingin automaattivarasto ja FH4 saha, jossa on nippusyöttömahdollisuus ja pinontalaitteisto. Lisäksi asennettiin Gross murskain jätepalojen murskaamiseen.

Nyt uuden teknologian myötä Niemen Tehtaat Oy on varustettu modernilla ja tehokkaalla tuotantolinjalla, joka vastaa entistä paremmin nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Tämä investointi ei ainoastaan paranna tuotannon tehokkuutta vaan myös vahvistaa yrityksen kilpailukykyä markkinoilla.

Niemen Tehtaat Oy etsii aktiivisesti osaavia kumppaneita monenlaisiin projekteihin.

Tutustu lisää: www.niementehtaat.fi www.niemidesign.fi

Ergonominen ja helppokäyttöinen ohjaus
Sivusyöttö täysille levynipuille