Skip to main content
Referenssit

Kansallisteatteri sai arvoisensa työstökoneet

Referenssi

Kansallisteatteri sai arvoisensa työstökoneet

Kansallisteatteri on tarjonnut elämyksiä kansalaisille jo yli 150 vuoden ajan. Vaikuttavat ja viihdyttävät esitykset ovat monen tekijän summa. Tässä haastavassa palapelissä teatterin lavastamon henkilökunta näyttelee merkittävää roolia. Tai siis, ei kirjaimellisesti ”näyttele”, vaan lavastamo ahkeroi nimenomaan kulisseissa. Lavastamo toimi tärkeänä palasena tätä haastavaa palapeliä, jonka lopputuloksena pääsemme nauttimaan upeista teatteriesityksistä. Yhtenä tärkeänä tehtävänään lavastamo tarjoaakin puitteet tarinan kerronnalle, joka taas helpottaa osaltaan näyttelemistä.

Joka vuosi usea näytelmä saa ensi-iltansa Kansallisteatterissa. Se tarkoittaa uusia lavasteita, jotka tehdään ammattitaidolla teatterin verstaalla. Hukan minimoimiseksi puusepät hyödyntävät taidokkaasti vanhoja lavasteita ja loihtivat niistä uusia lavasteita näytelmien tueksi.  Jokainen työ lavasteiden kanssa on erilainen ja siksi myös niiden työstämiseen tarvitaan luotettavia sekä monipuolisia työstökoneita.

Tähän tarpeeseen lavastamon verstas ja sen henkilökunta onkin saanut kauan kaivattua lisävahvistusta: Laadukkaat Martin T75 tarkistussaha ja Striebig Evolution seinäsaha mahdollistavat vaikuttavien lavasteiden valmistamisen myös jatkossa.