Skip to main content
Referenssit

Nerkoon Höyläämö investoi tulevaisuuteen | Paluu tehtaalle

Nerkoon Höyläämö investoi tulevaisuuteen

Puuteollisuuden innovatiivinen asiantuntija Nerkoon Höyläämö investoi loppuvuodesta 2019 maailman suurimman höyläkonevalmistajan Weinigin uuteen Powermat-sarjan lippulaivamallin Powermat 3000-höyläkoneeseen. Nerkoon Höyläämön asiakkaina toimivat puutavaraliikkeet kautta maan ja uuden investoinnin avulla noin 40 puualan ammattilaista työllistävä höyläämö pystyy vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin ja toiveisiin laadusta tinkimättä.

Nerkoon Höyläämön varatoimitusjohtaja Joonas Jaskari esittelee Weinig Powermat 3000 höyläkonetta, joka on Powermat-sarjan lippulaivamalli

Nerkoon Höyläämön monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi paneelit, listat, ulkoverhouslaudat ja painekyllästetyt puut. Laajan tuotevalikoiman myötä myös uudelta investoinnilta vaadittiin joustavuutta ja suorituskykyä.

Awutekin tuotepäällikkö Pekka Rasanen teki projektin aikana tiivistä yhteistyötä Nerkoon Höyläämön asiantuntijoiden sekä höyläkonevalmistajan Weinig:n kanssa parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseksi.

”Yhteistyö Nerkoon Höyläämön asiantuntijoiden kanssa sujui mainiosti ja teimme muutoksia varusteluun heidän toiveidensa ja tuotannon pohjalta” – kertoo Awutekin tuotepäällikkö Pekka Rasanen.

Awutekin syksyllä 2019 toimittama Powermat 3000- höyläkone viettää tehtaalla kohta 2-vuotisjuhliaan, mutta tehtaalla puutavaran määrää katsoessa on selvää, että tänäkin vuonna juhlia vietetään työn merkeissä. Höylätyn pintakäsitellyn puutavaran kysyntä on tällä hetkellä ennennäkemätöntä ja kysyntä on vain kasvanut kuluneen vuoden aikana.

”Ajan tasalla olevan konekannan avulla olemme voineet vastata tähän mittavaan kysyntään. Uusi höyläkone on nostanut kapasiteettiamme merkittävästi ” – sanoo Nerkoon Höyläämön varatoimitusjohtaja Joonas Jaskari

Uusi Powermat 3000 -höyläkone mahdollistaa myös pienempien tuote-erien valmistuksen nopean asetteen asetusajan avulla ja uudella höylälinjalla ajetaankin monipuolisesti eri tuotteita asiakkaiden tarpeisiin.

Nerkoon Höyläämön laaja terävalikoima on yhteensopiva uuden höyläkoneen kanssa

”Uuden höylälinjan yksi tärkeä ominaisuus on joustavuus. Voimme tehdä uudella höylälinjalla joustavasti nopean toimituksen eriä asiakkaillemme ” – kertoo varatoimitusjohtaja Joonas Jaskari

Nerkoon Höyläämö käsittelee tuotannossaan joka vuosi yli 45 000 m3 puutavaraa. Se tarkoittaa, että höyläkone saa ahmia syntymäpäiväkakun sijasta puutavaraa myös tulevina vuosina.