Skip to main content
Referenssit

Yhdessä Veljekset Vaara:n kanssa kehityksen kirkkaimmassa kärjessä

By 10.7.202013 lokakuun, 2022No Comments

Yhdessä Veljekset Vaara:n kanssa kehityksen kirkkaimmassa kärjessä

Tervolainen perheyritys Veljekset Vaara rakentaa uuden hirsitehtaan Tervolaan, jossa valmistetaan hirsiaihioita talo- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin.  Uusi hirsitehdas on täysin automatisoitu ja työllistää noin 20 henkilöä. Investoinnin kokonaisarvo on 15 miljoonaa euroa ja se mahdollistaa jo valmiiksi pitkälle automatisoidun tuotannon laajentamisen. Uusi 7600 neliömetrin tuotantohalli on valmistuessaan Suomen suurin painumattoman hirren tuotantolaitos ja yksi merkittävimpiä hankkeita Suomen puunjalostuksen saralla.

Uudessa tuotantohallissa voidaan valmistaa hirsiaihoita jopa 1500 talon tarpeisiin vuodessa, uuden tuotantolaitoksen toimitusjohtaja Janne Vaara sanoo.

Jalo Poijula, Janne Vaara ja Jussi Vaara tutustumassa Weinig:in tehtaaseen

Jo neljännessä sukupolvessa toimiva saha- ja höylätavaraa tuottavan yritys Veljekset Vaara:n valitsi Awutekin päälaitetoimittajaksi

Tänä päivänä puunjalostuksen on kohdattava ja ratkaistava uusien tuotantotapojen haasteet. Jokaisen suorituskykyluokan tuotantojärjestelmän on kyettävä tuottamaan erät taloudellisesti ja laadukkaasti. Automatisoidut prosessit ovat tällä kehitykselle tärkeä edellytys. Awutek toimii yhdessä kumppaniensa kanssa digitalisaation kärjessä ja siksi se valikoitui Veljekset Vaaran yhteistyökumppaniksi tässä tärkeässä kehitysvaiheessa.

Awutek ja Weinig valikoitui laitteiden ja linjastojen toimittajaksi pitkän kokemuksen ja projektiosaamisen takia

Jussi VaaraVeljekset Vaara Oy

Awutek toimittaa vuonna 2021 valmistuvalle tehtaalle viimeistä teknologiaa olevia ratkaisuja, jotka mahdollistavat puun jatkojalostamisen Veljekset Vaaran tinkimättömällä laatutasolla.
Laitetoimitukseen sisältyy höylien, mekanisointi ratkaisujen, katkaisusahalinjan, sormijatkoslinjan ja skannerien lisäksi terähuoltoon tarvittavat koneet ja laitteet.

Maailman suurin höyläkonevalmistaja Weinig Group toimii projektissa tiiviissä yhteistyössä Awutekin kanssa. Tämä yhdistelmä on ainutlaatuinen, kun asiakkaan toivelistalla on korkealuokkaiset linjaratkaisut yhdistettynä huipputason projektiosaamiseen.

– Yhteistyö Weinig Groupin kanssa tarkoittaa sitä, että voimme tarjota asiakkaillemme alan kehittyneimmät ratkaisut aina yksittäisistä koneista vaativiin projekti- ja linjaratkaisuihin, kommentoi Awutekin tuotepäällikkö Pekka Rasanen

Asiakkaan näkökulmasta projektin hallinnoiminen helpottuu, kun koko laitetoimitus tulee samalta toimittajalta. Kun muutoksia tulee projektin edetessä, niin ne voidaan luotettavasti hoitaa suoraan projektiin perehtyneen henkilön kanssa. Lisäksi huolto- ja varaosapalvelut hoituvat tulevaisuudessa helposti yhdestä osoitteesta.

Projekti lukuina

15

Investoinnin kokonaisarvo on yli 15 miljoonaa euroa

20

Uusi tuotantahalli työllistää noin 20 henkilöä

1500

Uusi tehdas tuottaa hirsiaihiot jopa 1500 talon tarpeisiin vuodessa